Skischoenen op maat bestellen? Wij geven de redenen

Droom je er al over om straks (weer) op de witte bergen te staan, de pistes te trotseren en na een intensieve dag te relaxen tijdens de Après Ski? Dat kunnen wij ons heel goed voorstellen, maar voordat je op wintersportvakantie gaat moet je nog wel de nodige voorbereidingen treffen. Heb je al nagedacht over je uitrusting en ben je helemaal compleet? En zitten je schoenen nog wel goed? Je skischoenen welteverstaan. We hoeven je niet uit te leggen waarom goede skischoenen belangrijk zijn, maar we kunnen je wel x redenen geven waarom je een skischoenen op maat bestellen moet. In onze blog vertellen we er meer over.

Zelfverzekerder op de latten

De eerste reden voor skischoenen op maat bestellen heeft te maken met zelfverzekerdheid. Dat klinkt een beetje raar, maar het is een feit dat een skischoen die goed en lekker zit ervoor zorgt dat je er ook niet continu mee bezig bent. Wanneer een skischoen pijn doet en niet lekker zit, ben je niet geconcentreerd en je gaat te voorzichtig de latten op. Daarin schuilt juist het gevaar, want de kans op een valpartij is vele malen groter. En niemand vindt het prettig om te vallen.

Voorkom valpartijen en blessures

Dat is gelijk een mooi bruggetje naar de tweede reden waarom je skischoenen op maat bestellen moet. Vallen is niet erg, maar we hoeven je niet uit te leggen dat je lelijk terecht kunt komen. Met alle gevolgen van dien. Je kunt jezelf lelijk blesseren. Van verstuikingen tot aan zware kneuzingen en je kunt zelfs iets breken. Dus wil je jouw wintersportvakantie niet afsluiten met een ritje met de helikopter? Dan is het slim om voor skischoenen op maat te kiezen. Je hebt nooit garanties, maar je verkleint de kans op een blessure wel.

Skischoenen op maat bestellen? Langer skiën gegarandeerd

Skischoenen op maat bestellen zorgt ervoor dat de schoenen lekker zitten en je kunt dus ook langer skiën. Als schoenen niet lekker zitten en voor pijnlijke enkels en branderige voeten zorgen, stop je sneller met skiën en ga je liever naar het café. Dat is natuurlijk zonde van de tijd die je hebt. Met skischoenen op maat kun je genieten van optimaal draagcomfort en kun je dus ook je skipas ten volste benutten.

Skischoenen op maat bestellen om vaker te gaan skiën

Als skiën leuk en comfortabel is, ga je het ook vaker doen. Je gaat misschien wel twee tot drie keer per jaar op wintersportvakantie of je bezoekt indoor skipistes die in Nederland in overvloed aanwezig zijn. Als een sport niet leuk is, doe je ‘m ook minder vaak. Dat is nu eenmaal een feit. Met skischoenen op maat bestellen ga je ook vaker skiën en krijg je plezier in de sport. Dus vooral voor startende skiërs is het meer dan wenselijk om gelijk goede en op maat gemaakte skischoenen aan te schaffen. Op die manier loop je geen risico dat je na een rondje over de piste alweer afscheid neemt van de toch wel ontzettend leuke sport.